Hudvård

Farida Bay

Farida Bay är auktoriserad hudterapeut och har CIDESCO, ITEC examen och medlem i Svenska Hudterapeuternas Riksorganisation.
Farida är i grunden utbildad läkare med examen från Uzbekistan och har tidigare arbetat som underläkare på bl.a Dalens sjukhus, Rosendalssjukhus, Ersta sjukhus.

Steg 1 KBT Terapeut .
Vidare utbildningar inom medicinsk hudvård och estetiska  behandlingar. Certifierad för Fillers och botoxbehandlingar med några års erfarenhet.
Arbetar just nu med resultatinriktade behandlingar bl.a NBE 500, Dermapen4 ,
Freezpen- kryobehandling,  kemiska peelingar, olika ansiktsbehandlingar, lash lift, klassisk massage , frans och bryn farg / plock mm.

ICE PEEL

ICE PEEL är en avancerad behandling med omedelbar effekt. Behandlingen är en ”Quick Fix” som kombinerar potenta styrkor av kemisk peeling med cryoterapi i samma behandling.
Kemisk Peeling utförs med Mandelsyra (40%, pH 2,02) som exfolierar döda hudceller för omedelbar lyster. Talg löses för djuprengörande effekt. Behandlingen stimulerar fasthetsfibrer för fasthet och den naturliga fukten (Natural Moisturizing Factor) för ökad fukt. Huden får utjämnad struktur och uppstramad lifting effekt.

Cryoterapi utförs med Liquid Ice, IceMask, som stärker kollagen och ger omedelbar uppstramande effekt. Huden mjukgörs och återfuktas med upp till 500%. Rynkor och linjer reduceras, mörka ringar och rodnader motverkas.

IMAGE O2 LIFT

O2 Lift är en ultra-lyxig, Red-Carpet Ready, spa behandling som ger otroliga lyster och huden känns uppfriskande som strålande.

En revolutionerande ansiktsbehandling utformad för att exfoliera, ljusa upp och syresätta huden. Denna lyxiga behandling tillsätter syre, växtgenererade stamceller, peptider och en hög koncentration av botaniska enzymatiska ämnen i huden. Papaya och ananas enzymer exfolierar ytan medan en banbrytande mask som syresätter på en cellulär nivå ger huden lyster, uppfräschning ser föryngrade.

Dermapen 4

Med Dermapen 4 kan man behandla:

 • Solskadad hud, Pigmenteringar
 • Fina linjer & rynkor
 • Ojämn struktur
 • Ärr
 • Acne

Ytligare behandling kan med fördel göras som ”Red Carpet Treatment”då huden blir återfuktad får fin lyster och glow.

FREEZPEN kryobehandling

Cryobehandling är en effektiv och naturlig behandling som effektivt eliminerar olika hudfläckar som t.e.x. vårtor på bara några sekunder med hjälp av kyla.
Cryobehandling en noggrann behandling som arbetar med dikväveoxid (lustgas) för att frysa pigment och hudfläckar på 1-20 mm. Med Freezpen är risken för bieffekter minimal och endast 1-3 behandlingar brukar krävas för önskat resultat.

Freezpen används bla för att behandla följande indikationer:

 • Vårtor
 • Fibrom
 • Pigmentfläckar Åldersfläckar
 • Skintags
 • Åldersfläckar
 • Angiom (cherryspoots)